برنامه ریزی کشور هند برای دوبرابر کردن تولید انرژی خورشیدی با افزایش الودگی هوا دچار مشکل شده است . طبق نتایج تحقیقات اخیر میزان تولید انرژی خورشیدی در شمال هند بدلیل وجود گرد و غبار و الودگی هوا در حدود ۱۷ تا ۲۵ درصد کاهش یافته است.
به گفته ی مایک برگین پروفسور دانشگاه دوک اصلی ترین عامل کاهش تولید انرژی، غبار و ذرات الودهای است که بر روی سطح پنل خورشیدی قرار میگیرند و این لایهی آلودگی مانع دریافت و جذب نور خورشید توسط پنل خورشیدی می شود . همچنین آلودگی ، هوای مه آلودی ایجاد می کند که این امر نیز باعث کاهش دریافت می شود . به عقیده ی پروفسور برگین تمیز کردن پنل خورشیدی کافی نمی باشد و برای رسیدن به تولید بیشتر انرژی خورشیدی باید در زمینهی کاهش آلودگی هوا گام برداشت .
آلودگی به طرز قابل توجهی باعث کاهش بازده پنل خورشیدی می شود و این امر در سال ۲۰۱۶ در بغداد بررسی شد که پنل هایی که یک ماه از تمیز شدن آنها گذشته بود ، تولیدشان ۱۸٫۷۴ % کاهش یافته بود .
علی رغم وجود نقش بزرگ الودگی هوا در کاهش تولید به این موضوع پرداخته نمی شود ، برای مثال در سنگاپور در سال ۲۰۱۶ طی مدت ۱۰ هفته با وجود هوای ابری تولید انرژی خورشیدی ۲۵% کاهش یافت و این درحالی است که آلودگی هوا این کاهش را به ۵۰ درصد می رساند و در شهرهایی مانند دهلی نو که هوای خشک و آلوده تری دارند این میزان افزایش مییابد .
این مطالعه اولین تحقیق در زمینهی کشف تاثیر ذرات آلودگی بر پنل خورشیدی می باشد و نتاج آن با مقایسهی میزان تولید قبل و بعد از تمیز کردن پنل خورشیدی بدست آمدهاست .
امروزه آلودگی هوا به عنوان یک عامل تاثیر گذار بر تصمیم گیری برای احداث نیروگاههای خورشیدی شناخته می شود و به ویژه در قرار دادهای نیروگاهها در شهرهای آلوده در نظر گرفته می شود .
منبع : solar panel efficiency reduces wth air pollution
نوشتن دیدگاه